top of page

met zachtheid kan het hart van de pijn ontspannen

Yvonne i. Romar (1959) heeft een opleiding gevolgd voor Cranio Sacraal therapeute, Chinees masseuse (Tui-na) en voetreflexologe.

Zij is als examinator aan de opleiding Peirsman Cranio Sacraal Academie te Naarden-Bussum. Sinds 2004 behandelt zij met mensen met uiteenlopende vragen en klachten.

Zij heeft jaren lang deeltijd gemasseerd binnen de geestelijke gezondheidszorg op gesloten en open klinieken. En heeft jarenlang op vrijwillige basis bij het AMC op de afdeling oncologie en bij de afdeling van het Koningin Emma Ziekenhuis aan ouders wiens kinderen daar voor behandeling liggen. Als ook bij de bewoners van het RIBW. 

Zij heeft meegedaan aan het project Leviathan in 2015 van Laurence Aëgerter en gedurende een dag in een isoleercel massages aan betrokkenen gegeven.

Massage en meer....

Door middel van aanraken word je soms een hele wereld binnenin gewaar. Dan blijkt de plek waar je last van hebt een verhaal te willen vertellen. Zodat de pijn benoemd wordt, een stem krijg. Dat heet 'praten met de plek'. Waardoor soms totaal verrassend en onverwachts, begrip en weten komt over waar de last vandaan komt. Laat je verrassen. Door stilte of met een stem.

Het gaat altijd stapvoets, precies in het juiste tempo. Het gaat om veiligheid en vertrouwen, en de inzet van beiden om te investeren en je in het hart te laten aanraken, dan volgt vaak de rest.

bottom of page