top of page

met zachtheid kan het hart van de pijn ontspannen

Yvonne i. Romar (1959) is Cranio Sacraal therapeute, Chinees masseuse (Tui-na) en voetreflexologe.

Zij is als examinator en co-trainer verbonden aan de opleiding Peirsman Cranio Sacraal Academie te Naarden-Bussum. Sinds 2004 behandelt zij met mensen met uiteenlopende vragen en klachten.

Zij heeft jaren lang deeltijd gemasseerd binnen de geestelijke gezondheidszorg op gesloten en open klinieken. En masseert op vrijwillige basis bij het AMC op de afdeling oncologie en bij de afdeling van het Koningin Emma Ziekenhuis aan ouders wiens kinderen daar voor behandeling liggen.

Ook geeft zij cranio sacraal en massage behandelingen aan bewoners van het RIBW. En twee keer per jaar bij Swetterhage in Zoeterwoude aan verstandelijk gehandicapten. 

Zij heeft meegedaan aan het project Leviathan in 2015 van Laurence Aëgerter en gedurende een dag in een isoleercel massages aan betrokkenen gegeven.

Massage en meer....

Door middel van aanraken word je soms een hele wereld binnenin gewaar. Dan blijkt de plek waar je last van hebt een verhaal te willen vertellen. Zodat de pijn benoemd wordt, een stem krijg. Dat heet 'praten met de plek'. Waardoor soms totaal verrassend en onverwachts, begrip en weten komt over waar de last vandaan komt. Laat je verrassen. Door stilte of met een stem.

Het gaat altijd stapvoets, precies in het juiste tempo. Het gaat om veiligheid en vertrouwen, dan volgt de rest.

bottom of page