top of page

Gezien worden door aanraken

Je lichaam weet wat harmonie is. Het weet wat een juiste balans is in denken en in voelen...wanneer en waar de schoen wringt en de grens is overschreden. Je lichaam en geest weten exact wat de juiste maat van inspanning en ontspanning is.

Span je je teveel in, dan sta je zo vaak zo strak als een veer. Dit leidt tot spanning, verkramping, geïrriteerdheid.

De juiste verhouding zorgt dat spieren zacht worden, dat jezelf weer zacht wordt, de ademhaling natuurlijk gaat en de geest tot rust komt.

Laat je aanraken

Chinese  massage

De Chinese geneeskunde erkent dat de geest niet los staat van het lichaam: emoties hebben een lichamelijk component en lichamelijke klachten dragen specifieke emoties (= energie) met zich mee. Elk orgaan is de drager van bepaalde emoties.

Breinwerk

Om het denken tot ontspanning te brengen, is het prettig het hoofd vast te laten houden. Om zo de hersenen te laten sluimeren en ruimte te geven. Om afvalstoffen beter te laten afvoeren.

Je grote en kleine hersenen, je sociale brein etc zijn constant werkzaam op bewust en onbewust niveau. Een hoofdmassage en cranio sacraal therapie biedt verlichting en verruiming.

Middelpunt

Ik geef:

  • Oosterse en westerse massage
  • Cranio Sacraal therapie
  • Reiki
  • Diep spierwerk (Psoas)
  • Breussmassage (Dorn therapie)
  • Praten met het lichaam en breinwerk

Diep spierwerk

In de diepte van de buik ligt de Psoas; een groep spieren verbonden aan bekken, bovenbeen, ruggenwervels. De Psoas is essentieel van belang voor balans, centrering, voor bewegings-coördinatie en voor lichaams-houding. Hij functioneert als een sensitieve radar voor de diepste gevoelens, emoties en impressies. 

Breussmassage (Dorn therapie)

De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen je wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die blokkades kan oplossen. Geschikt bij rugproblemen

Een bundeling van krachten

Opmerkzaamheid en aanraking

Opmerkzaamheid

Mensen gebruiken instinctmatig hun handen om troost en genezing te brengen. Aanraking is heilzaam. Ik raak met respect en zachtheid aan. Met ruimte om te voelen wat mag zijn.

Het is een samenwerking.

Ontspanning vraagt ook een bereidwilligheid. een opmerkzaamheid van jouw kant om de aandacht van je hoofd, het denken, naar je lichaam te verschuiven.

En om mee te werken aan de behandeling. Het kan alleen vanuit beide kanten tot een succes komen.

In mijn aanraking ...

liggen de kwaliteiten van het aangeleerde.

Het gaat gepaard met een zachte aandacht naar het hart van 'elke' cel.

De aanraking varieert in druk en technieken afhankelijk van de plek en precies afgestemd op wat daar op dat moment nodig is. In stilte vrij.

Als de geest rustig is, kan het lichaam herstellen. En als het lichaam rustig is, komt de geest tot bloei. 

bottom of page