top of page

Massage bij kanker

Dit is een speciale massage gericht op mensen met kanker die nog onder behandeling zijn, net klaar met de behandeling, mensen in remissie of mensen die gezond verklaard zijn. De massage kalmeert het zenuwstelsel en bewerkstelligt dat men zich lekker kan ontspannen op de massage tafel. Het helpt ontstressen en de spanning van alles wat met kanker te maken heeft kan men even loslaten. Dat helpt tevens bij het herstel. Het is een ontspannen massage met zachte druk.

Er wordt rekening gehouden met de operaties die men al ondergaan heeft en met het traject van behandeling waar men op dat moment inzit. Om op de hoogte te zijn van uw ziektegeschiedenis en om de massage aan uw situatie aan te kunnen passen, is het belangrijk dat u een vragenlijst invult. Deze vragenlijst krijgt u vooraf aan de massage toegestuurd. Bij de 1e massage gaan we de lijst samen nog even door.

Voor deze vorm van massage gebruik ik neutrale olie zoals:

  • Hazelnoot olie
  • Kokos olie

Ik ben deze massage training gaan leren bij het "Instituut Massage bij Kanker".

De reden daarvoor was dat ik steeds meer clienten in mijn praktijk kreeg die een bepaalde vorm van kanker gehad hadden. Ik wilde daar toch meer kennis over verkrijgen, zodat ik ook meer verantwoord een massage hierbij kan geven.

Door mij aan te sluiten bij het professionele Kwaliteitsregister Netwerk Massage bij Kanker (NMbK), ben ik opgenomen in de verwijsgids Kanker, Kanker.nl en bij Ookwijzer.

U vertel waar u behoefte aan heeft..

U vertelt waar u behoefte aanheeft en welk gedeelte van uw lichaam u graag gemasseerd wilt hebben.

De massages duren ca. 30-45 minuten en daarna kunt u nog even nagenieten.

De massages geven een soort van ontspannen moeheid wat heel aangenaam voelt. Door die ontspanning kunnen spanningsklachten verminderen.

Deze massage wordt vaak als ondersteuning bij kanker en het traject eromheen ingezet.

Mensen kunnen in mijn praktijk in Amsterdam worden gemasseerd.

bottom of page